منظور از دعاوی حقوقی، دعاوی است که ناشی از حقوق مدنی افراد باشد و به دو دسته اموال و اشخاص تقدیم می گردد و به بیان ساده تر این دعاوی ناشی از وقوع جرم و بزه نبوده و تنها جهت احقاق حق شخص در محاکم مطرح می گردند. دعاوی حقوقی دربرگیرنده بسیاری از دعاوی از جمله دعاوی ملکی، خانواده، امور حسبی و … بوده و از آنجایی که در تقسیم بندی دعاوی دعاوی ملکی، خانواده و امور حسبی به طور جداگانه مورد بررسی واقع گردیده در این بخش در مورد سایر دعاوی حقوقی و عناوین آن اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.
عناوین برخی از دعاوی حقوقی:
- 1) مطالبه وجه چک و صدور اجرائیه برای آن
- 2) مطالبه وجه سفته و صدور اجرائیه برای آن
- 3) مطالبه خسارت
وکیل دعاوی حقوقی
دعاوی حقوقی به هر نوع اختلاف یا ادعایی گفته میشود که دربارهی حقوق و قوانین مربوط به مالکیت، تعهدات قراردادی، جرم و جزایی، و مسائل خانوادگی اشاره دارد.
دعاوی مدنی ممکن است مربوط به مالکیت، تعهدات قراردادی، یا مسائل مالی و مالکیت باشد. دعاوی کیفری مربوط به جرم و جنایت و پیگیری تخلفات قانونی و جرمی است. دعاوی خانوادگی ممکن است مربوط به اموری مانند طلاق، نگهداری فرزندان، و تقسیم داراییهای خانوادگی باشد.
دعاوی تجاری ممکن است مربوط به قراردادهای تجاری، تخلفات تجاری، و مسائل مالی و تجاری باشد. در این مرحله دعوی حقوقی به صورت رسمی ثبت میشود و فرآیند قانونی آغاز میشود. طرفین باید مستندات و شواهد مربوط به دعوی خود را ارائه دهند تا دادگاه بتواند به صورت صحیح رسیدگی کند. دادگاه پس از بررسی مستندات و شواهد، حکم خود را صادر میکند و اختلاف را حل میکند.
تأخیر در رسیدگی به دعاوی حقوقی میتواند به مشکلاتی برای طرفین اختلاف منجر شود.
جایگاه وکیل دعاوی حقوقی
پیچیدگی فرآیند قضایی و نیاز به دانش حقوقی، ممکن است طرفین اختلاف را با مشکلاتی روبرو کند. به همین دلیل بهترین کار این است که در دعاوی حقوقی با یک وکیل متخصص و با تجربه مشورت کنند و با کمک وکیل خود، بهترین تصمیم را بگیرند. وکیل دعاوی حقوقی، نقش بسیار حیاتی و اساسی دارد و امکانات بسیاری را برای مشتریان فراهم میکند.